top of page

NIEUWE RUBRIEK! 5 X FAVORIET OP VRIJDAG

Een nieuwe rubriek op The Happy Files: mijn 5 favorieten van de week. Oftewel: elke vrijdag een recap van hetgeen ik de afgelopen week heb beleefd, heb ontdekt, uitgeprobeerd of gekocht. Want lijstjes: we love.

happy friday the happy files pink confetti girl

Lijstjes. Love Them. To-do-lijstjes, boodschappenlijstjes, wensenlijstjes, reislijstjes: er zit iets onverklaarbaar bevredigends in het overzichtelijk opsommen van dingen die je nodig hebt voor je nieuwe huis*, je vakantie*, je garderobe*, het avondeten*, een gelukkig leven.*


(*Doorstrepen wat niet van toepassing is. Zo, dat was weer een dopamineshotje).


Lijstjes zorgen ervoor dat je niets vergeet – dat lijkt me logisch – en helpen je orde te creëren. Ze zorgen voor bewustwording, meer focus, minder stress en, mijn persoonlijke favoriet: ze voorkomen uitstelgedrag. Taken aftikken na een drukke dag, doorstrepen van wat gedaan is, het formuleren van grote en kleine doelen, het geeft ons een lekker gevoel en lieve mensen, dat is niet voor niets! Het zit in ons DNA. Wist je dat er een evolutionaire verklaring is voor onze lijstjesliefde die terugvoert naar de oertijd?

De liefde voor lijstjes zit - blijkbaar - in ons DNA. Al vanaf de oertijd willen we orde scheppen en doelen behalen.

Dat lees je goed: blijkbaar krasten onze pré-historische zusters ook al hun missies voor die dag in een steen. Tenminste, dat stel ik me zo voor. To do today: bessen verzamelen, dat leuke plekje bij de rivier uitchecken, hunebed bouwen, haar van hiernaast regelen voor oppas tijdens zonnewende, Karel vragen mammoet te vangen. Goed, ik draaf door. De mensen van Bedrock schreven er een boeiend artikel over, dat lees je hier.


5 FAVORIETEN OP VRIJDAG - WEEK 33

Lijstjes dus! Als beginnend blogger ben ik nog een beetje op zoek naar leuke onderwerpen om met jullie te delen, en als zelfverklaard lijstjesfan heb ik besloten vanaf nu elke vrijdag te komen met mijn 5 Favorieten op Vrijdag. Een soort recap van hetgeen ik de afgelopen week heb beleefd, heb ontdekt, uitgeprobeerd of gekocht.


1. Podcast van de week

Sinds ik zo’n jaar of twee terug mijn tv de deur uit heb gedaan ben ik verslaafd aan podcasts. Ik kan over mijn liefde voor podcasts serieus een heel artikel schrijven, en dat ga ik waarschijnlijk binnenkort ook doen (hup, op de to-do-lijst voor mijn blog). Deze week luisterde ik naar de miniserie ‘Long Distance’ van Reply All, een hitpodcast over de menselijke kant van het internet en moderne communicatiemiddelen. De show heeft al jaren een vaste plek op de lijstjes met beste podcasts ter wereld en minstens een miljoen luisteraars per aflevering. In ‘Long Distance’ belt een oplichter uit een Indiaas call centre per ongeluk met presentator Alex Goldman. En dat had hij beter niet kunnen doen.


Geestig en spannend. Ik heb met open mond zitten luisteren.

Je luistert de afleveringen hier terug: #102 Long Distance en #103 Long Distance


2. Drankje van de week

Gevonden op Pinterest: de witte wijn slush puppie als ultiem zomerdrankje. Je had dus al de frosecco en de frosé – inderdaad, frozen prosecco en frozen rosé – al was die trend even aan mij voorbij gegaan. Nu moeten we dus ook aan de bevroren wijn met vlierbessensiroop. Het ziet er in ieder geval beeldig uit. Receptje vind je hier.

3. Ontdekking van de week

Met de hittegolf – herstel, superhittegolf – die ons land teisterde de afgelopen week had ik zo nu en dan behoorlijk wat moeite mijn hoofd koel te houden. Liters spa rood gingen er doorheen. Ik heb mezelf een paar keer opnieuw naar de Appie moeten sleuren omdat de voorraad van die dag op was. Ik stoor me eigenlijk aan al die plastic flessen in huis. Wat me heeft doen overwegen een Soda Stream aan te schaffen. Iemand daar ervaring mee?


4. Hapje van de week

Ik had geen zin om te koken met die warmte, en mijn geliefde – die normaal gesproken de chef van ons twee is – had ook wel wat beters te doen dan uren in de keuken staan. Veel vers fruit en lichte gerechten dus, zoals deze zomerse salade met tomaatjes van eigen balkon en watermeloen.

Met frietjes natuurlijk. Frietjes zijn altijd goed.

5. Terras van de week

Nouja, terras van de week. Meer van het jaar. Wat zeg ik: het decennium. Ik kom er al jaren om biertjes te drinken met mijn beste vriendin Tessa: cafeetje Cook in de Baarsjes. Uren maar dan ook uren kunnen we er zitten om het leven en de liefde te bespreken, heel hard te lachen of over werk te praten. Hun grote terras is het best bewaarde geheim van Amsterdam-West. Met de hele dag zon, heerlijke gerechten en lieve bediening. Alsof je ergens op een pleintje in Zuid-Frankrijk zit. Niet verder vertellen.


DIT ZIJN MIJN 5 x FRIDAY FINDS

  1. Sodastream, de witte variant - voor op mijn wish list.

  2. Tuinkussentjes van Sissyboy Homeland voor op mijn balkon. Uit de collectie 'babes'. Met zo'n naam heb je mij hoor.

  3. Witte, vegan espadrilles van Toms, zijn het geen schatjes?

  4. Holidays on Bali Multicream, geschikt voor nouja, alles.

  5. Lief, lichtblauw linnen jurkje208 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven