top of page

DE 15 LEUKSTE CADEAUS VOOR FOODIES, KEUKENPRINSESSEN & WANNABE STERRENCHEFS

Kerstverlichting uit de knoop? Kerstboom staat? Mooi, dan is het nu tijd om over te gaan naar fase twee: als een gek originele kerstcadeaus scoren. Want Mariah mag dan snel tevreden zijn, bij je familie en vrienden kun je natuurlijk niet aankomen met alleen maar ‘’you’’. Om te voorkomen dat je eindeloos door webshops moet browsen, heb ik op de valreep nog even een handig lijstje voor je gemaakt met 15 cadeautips voor foodies (dat woord vind ik stom, maar het dekt wel de lading – en bovendien kent iedereen wel zo iemand toch?)

Misschien ligt het aan mij, maar er lijkt een onmiskenbaar verband te zijn tussen de lockdown en mijn groeiende liefde voor keukenaccessoires. En ok, het zou kunnen dat mijn leeftijd er ook iets mee heeft te maken. Het handige aan deze hobby is dat ik alleen maar even in mijn keukenkastjes of stapel culinaire tijdschriften hoef te kijken voor de nodige dosis cadeauinspiratie. Speciaal voor foodies, keukenprinsessen en wanna be sterrenchefs verzamelde ik 15 kerstcadeautips die jij vandaag of morgen nog even snel kunt scoren. Scheelt jou een hoop gedoe en zo blijft er mooi tijd over voor het drinken van warme chocomel en het bingen van cheesy kerstfilms. En nu maar hopen dat de PostNL-goden ons goed gezind zijn.


>> MOCHT JE NA HET DOORSPITTEN VAN DIT LIJSTJE NOU NOG STEEDS KERSTCADEAUSTRESS HEBBEN, NEEM DAN EENS EEN KIJKJE IN THE HAPPY SHOP. >>

 

1. SMEG Espressomachine

Bij het zien van dit mintgroene pareltje, sloeg mijn hart even over. Oké, misschien ook een beetje van de prijs, maar nu we stukken minder bakkies buiten de deur drinken, is investeren in een fijn en duurzaam espressoapparaat elke euro waard. Met deze retro variant van SMEG waan je je weer even in dat knusse koffietentje om de hoek. Alleen nog even die barista-skills onder de knie krijgen en je tovert zo een heerlijke espresso op tafel. Leuk voor jezelf, of voor een ander. Zorg dan wel dat je regelmatig koffiedates aan de keukentafel regelt - Coronaproof natuurlijk (zucht).


>> 349,- EURO BIJ BOL.COM


 

2. Kookboek De Bomvolle Oven van van Boven

Misschien ben ik wel een ontzettend luie keukenprinses, maar hoe heerlijk is het toch om al je ingrediënten in een schaal te mikken en alleen maar in de oven te hoeven schuiven? Yvette van Boven dacht er waarschijnlijk hetzelfde over, deed het voorwerk en bracht dit mooie en makkelijke kookboek met maar liefst 200 ovenrecepten uit. Ideaal voor je foodie friend die altijd op zoek is naar nieuwe inspiratie in de keuken.


>> 34,49 EURO BIJ BOL.COM


 

3. Ovenwant van Yvette

Wanneer je aan de slag gaat met heerlijke ovenrecepten, komen deze vrolijke ovenwanten van &Klevering goed van pas. So you don’t drop it like it’s hot baby. Deze ovenwant is ontworpen in samenwerking met Yvette van Boven (van het kookboek hierboven...;) en vervaardigd van 100% biologisch katoen. Yvette is namelijk naast de leukste kookboekenschrijfster van Nederland ook nog eens een getalenteerd illustrator.