5 X FAVORIET OP VRIJDAG - WEEK 46

Happy vrijdag de 13e! Hoop dat jullie ongeschonden de dag zijn doorgekomen. In mijn weekoverzicht dit keer: hoe ik ineens lid werd van een boekenclub, welke mannen mij 's nachts in slaap sussen (spoiler alert: ze kennen mij niet) en een kortingsactie met Parfumado - een gat in de markt wat mij betreft. Fijn weekend!

The-Happy-Files-feelgood-blog-collage-Sean-Connery-flamingo-christmas-decorations

Ik wilde een iets korter blog schrijven deze week. Gewoon omdat ik het erg druk heb, niet omdat het vrijdag de 13e is en ik van een ladder ben gestort ofzo (had zomaar gekund). Ook niet omdat er zo weinig gebeurde. Zo had Albert Verlinde ruzie met zijn buurvrouw Connie Witteman, haalde Arie Slob zich met zijn Middeleeuwse uitspraken over homo's de woede op de hals van ongeveer heel weldenkend Nederland, en natuurlijk was daar de overwinning van Joe Biden, waardoor mijn vriendinnen in de VS opgelucht adem konden halen en de wereld weer een stukje hoop kreeg. Al zie ik Donald Trump nog niet op zijn dooie akkertje het Witte Huis verlaten, en lijkt het me een behoorlijke klus om zo'n extreem verdeeld land weer te verbinden.


Rebound boyfriend

Ik las ergens dat Joe Biden weliswaar niet de meest ideale president is, maar een soort rebound boyfriend die je troost na een moeilijke en pijnlijke relatie. Laten we hopen dat het goed komt - tussen Albert en Connie, met die wereldvreemde Arie en met dat enorme land daar aan de andere kant van de oceaan.

Mijmeren over een midweekje Terschelling, om je vervolgens te realiseren dat daar natuurlijk óók alles is gesloten.

Grappig overigens, dat mijn agenda weer uitpuilt met (online) afspraken, schrijfklussen en deadlines. Was ik net gewend aan een wat rustiger tempo, barst ik ineens weer van het werk. Alsof iemand met zo'n klein vliegtuigje flyers boven de stad heeft uitgestrooid, met mijn blije hoofd en telefoonnummer erop. Ontzettend fijn natuurlijk, al zijn er momenten dat ik door al die drukte even vergeet hoe anders de wereld er momenteel uitziet. Momenten waarop je na een hectische dag in een knus cafeetje wil bijkletsen met een vriendin, in plaats van met een coffee-to-go op een nat bankje samen te zitten vernikkelen. Momenten waarop je mijmert over een midweekje Terschelling (want de reisplannen naar Sardinië of Bali zijn allang bijgesteld), en dan tot het besef komt dat daar natuurlijk óók alles dicht is. Herkennen jullie dat?


Thuis maar weer gezellig maken dan

Dus maken we het maar weer gezellig thuis, bestellen we online pizza's bij de beste Italiaan van Amsterdam, en kijken we op Youtube naar filmpjes uit een ver, ver verleden zo lijkt het, van dansende mensen in het zand. En dat kortere blog? Dat is natuurlijk weer niet gelukt.


1. BOEK VAN DE WEEK

Alsof ik het nog niet druk genoeg heb, ben ik deze week voor het gemak ook maar even lid geworden van een boekenclubje. Dat allemaal in het kader van het vaker JA zeggen tegen dingen waar ik in eerste instantie niet zo'n zin in heb. Ik heb overigens regelmatig in veel dingen zin, dus zeg überhaupt vaak ja. Maar in dit geval was mijn eerste gedachte toen ik werd gevraagd: "Nee. Geen tijd voor." Om me vijf minuten later te realiseren: "Dit is eigenlijk wel onwijs grappig om te doen Raaf, en het past zo leuk bij je leeftijd." Geen tijd is geen excuus kortom, en nu zit ik dus samen met vier andere vriendinnen in een boekenclubje met de illustere naam 'Leesclub Snert'. Het boek dat we gaan lezen is De Avond is Ongemak van Marieke Lucas Rijneveld. Een roman die zo wonderschoon schijnt te zijn, dat Rijneveld als eerste Nederlandse auteur er de International Booker Prize mee won. Erg benieuwd. En nu als een malle gaan lezen.

Old ladies reading books in cosy library
Haalt je zo lekker op, een boekenclub

2. PODCAST VAN DE WEEK

Ik heb twee vrienden in Atlanta. Een soort Bert en Ernie, alhoewel ze ook wel iets hebben van Buurman & Buurman, en qua postuur nog het meest doen denken aan Laurel & Hardy. Ik val bijna elke avond met ze in slaap en ze begeleiden me standaard als ik van a naar b moet met de auto.

Het zijn Josh Clark en Charles W. "Chuck" Bryant, en ze kennen mij niet, maar ze voelen als familie. Dit droogkomische duo maakt de leukste podcast op aarde, dat is althans mijn mening - en trouwens, miljoenen andere mensen die het met me eens zijn. Ik heb het natuurlijk over Stuff You Should Know.

In de categorie onbenullige feitjes: ik weet nu precies wat er met je lichaam gebeurt als je moet niesen.

De mannen bespreken twee keer per week volstrekt willekeurige onderwerpen, dwalen geregeld af en hebben grappige onderonsjes die eigenlijk te flauw zijn voor woorden, maar dat maakt het wel zo intiem en nouja, onwijs gezellig om naar te luisteren. Bovendien steek je er ook nog wat van op. Zo weet ik nu een stuk meer over Bigfoot, over hoe One Hit Wonders werken en wat er precies met je gebeurt als je moet niesen. Deze week luisterde ik naar "How Sushi Works", met als enig nadeel dat ik de rest van de avond ongelofelijke zin had in een California Roll.

3. ADRESJE VAN DE WEEK

Het voordeel van Corona, als ik er dan toch eentje mag noemen, is dat je ineens de kans hebt om het meest fantastische eten te bestellen. Lekkere gerechten van restaurants waarvoor je normaal gesproken een avond de deur voor uitging, opgetut en wel, eet je nu gewoon aan je eigen keukentafel. In de eerste lockdown haalde diverse sterrententen het nieuws omdat ze gingen thuisbezorgen. Ook die heerlijke Italiaan die ik hierboven noem, bezorgt nu aan huis. Bella Storia in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt bezocht ik ooit licht beschonken aan het einde van een lange Koningsdag, en gaf ik in eerste instantie bij binnenkomst een wat meewarige blik, want dit buurtrestaurantje ziet eruit als zo'n duizend-in-een-dozijn-pizzeria. Maar wat een waanzinnig goed eten toveren ze uit dat kleine keukentje. Deze week bestelden we pizza met truffel en champignons bij Bella Storia en het was, ongelogen, de lekkerste pizza die ik ooit at.

4. COCKTAIL VAN DE WEEK

Sean Connery overleed 31 oktober jongstleden in zijn slaap. Weinig spectaculair - er kwam geen snoodaard aan te pas - maar wel zo rustig lijkt me. De Schotse acteur vergaarde wereldwijde bekendheid toen hij in 1962 in de huid kroop van de Britse geheim agent James Bond. In de eerste Bond-film, Dr. No, drinkt hij de inmiddels befaamde Dry Martini. Met vodka, in plaats van gin, zoals het eigenlijk hoort, en "Shaken, not Stirred" - al hoorden we hem die woorden pas twee jaar later in de film Goldfinger zélf zeggen. Als hommage aan Sir Sean Connery shake (of stir?) ik voor mezelf dit weekend maar eens een Vodka Martini. Ik vond HIER het klassieke 007-recept.


Rijst de vraag of je deze martini-cocktail nou moet roeren of shaken? Google vertelt me dat roeren de juiste methode schijnt te zijn, omdat er tijdens het shaken te veel water van de ijsblokjes vrijkomt, waardoor de cocktail inboet aan smaak. Kieper er een lepel olie van een bakje olijven in en je hebt een Dirty Martini. Proost.


5. SHOPTIP VAN DE WEEK

Even een sigaar uit eigen doos, of - om bij Arie Slob te blijven - een preek voor eigen parochie. Ik ben namelijk bezig om de SHOP MY FAVORITES categorie op The Happy Files om te toveren tot The Happy Shop. Daarin leuke tips voor Sinterklaas- en Kerstcadeautjes, of gewoon fijne producten of items om jezelf mee in de watten te leggen. Ik werk met affiliate links, wat betekent dat ik een bescheiden commissie krijg als jij iets koopt via de webshop die ik noem. Hoeft niet eens het product te zijn wat ik aanprijs. Check dus regelmatig mijn Happy Shop!


Mijn gebeden zijn verhoord

Ik krijg vaak de vraag met wie ik nou precies samenwerk. Dat zijn onder meer:

Bol, Douglas, Ici Paris XL, Sissy Boy, Vegan Bags, HEMA, Etsy en praise the lord, mijn gebeden zijn verhoord: sinds deze week ook Parfumado. Dat is een maandelijks parfum-abonnement dat ik vorige week reeds noemde. Voor al mijn lieve volgers die de afgelopen drie maanden iets via mij hebben gekocht, of het nou fietslampjes, sneakers of geurkaarsen waren, mijn dank is groot! Zo kom ik die winter wel door.


DIT ZIJN MIJN 5 x FRIDAY FINDS

  1. We hebben een winnaar: De avond is ongemak, te koop bij Bol.com

  2. Hoe leuk zijn deze originele kerstdecoraties om in je kerstboom te hangen? Van croissant tot yogamatje, van sushi tot kauwgomballenautomaat. Briljant. Ik spotte ze bij De Bijenkorf.

  3. Je kunt Italiaans bestellen, of gewoon zelf aan de slag. Dit Italiaanse kookboek is van Spaghetteria, een fijne pastabar bij ons op het hoekje. Je koopt het bij Bol.com.

  4. Een volledige bartender kit om thuis cocktails mee te shaken. Leuk cadeautje voor onder de kerstboom. Ik vond deze cocktailset bij Etsy.

  5. Ik heb een leuke kortingsactie met - daar zijn ze weer - Parfumado! Wanneer je dit abonnement voor merkparfums afsluit krijg je de eerste maand 30% korting met de code PARFUM2020D en dat is niet alleen leuk om jezelf cadeau te doen, maar ook om een ander blij mee te maken. Neem HIER even een kijkje.

Dit artikel bevat een aantal affiliate links, wat betekent dat ik een kleine commissie ontvang wanneer jij iets koopt via die desbetreffende link. Kost jou niets extra's en mij help je ermee nog meer mooie content te maken.

118 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven