top of page

5 X FAVORIET OP VRIJDAG - WEEK 44

Vrijdagavond, het weekend is begonnen. Feest! Of nee, geen feest natuurlijk, dat mag even niet. Maar wel een kersvers blog met daarin: wéér een boswandeling, liefdeslessen van BN-ers en een sexy fotoshoot met een lingeriemodel. Ok, dat laatste is clickbait, maar heeft wel een kern van waarheid. Enfin, lees maar.

The-Happy-Files-feelgood-blog-collage-pinup-girl-baking-cake

Je weet dat je een zekere leeftijd hebt bereikt als je op zondagmiddag in plaats van de party-pics van die doldrieste zaterdagavond daarvoor, foto's met je vriendinnen deelt van paddenstoelen, dieprode eikenbladeren en – oh cliché – een close-up van je handen rondom een beker warme chocolademelk met slagroom.

Mijn voltallige vriendenkring was naar een herfstig bos getogen om plaatjes van paddenstoelen te schieten

Afgelopen weekend was het zover. Het leek alsof mijn voltallige vriendenkring richting een herfstig bos was getogen om nagenoeg dezelfde, sfeervolle natuurfoto's te posten of whatsappen. Mezelf incluis. Maar – eerlijk is eerlijk – blij werd ik er wel van. Zowel van al die mooie herfstplaatjes als van de wandeling die De Griek en ik maakten door het Spanderswoud in het Gooi - een herfstuitje dat we inderdaad afsloten met een warme chocomelk to-go.

Woman-holding-a-mug-of-coco-baby-its-cold-outisde
Guilty

Millennials spotten in het bos

Er zijn sowieso weinig party-pics te schieten als er überhaupt geen enkele horeca- of dansgelegenheid open is waar je vrolijk in de feestverlichting kunt zwieren of liederlijke selfies kunt maken in het damestoilet. Dus je moet wat. Misschien wel de reden waarom er opvallend veel millennials en Amsterdamse hipsters in het bos waren te spotten.

Maar ineens doken daar foto's op van een knappe blondine, slechts gehuld in mooie lingerie, hoge hakken, en een ondeugende glimlach rond haar lippen

In dezelfde whatsapp groep waar iemand (ik) een kunstige foto van een elfenbankje deelde, kwamen er foto's voorbij van een geheel andere orde. Sensuele zwart-wit foto's van een knappe blondine die, slechts gehuld in mooie lingerie en hakken, quasi-ondeugend een bakblik in de oven schoof, bevallig op een met tulpen bestrooid schapenvachtje lag, en nonchalant de camera inkeek terwijl ze achterover leunde op een Frans bistrostoeltje. Als was het de grand finale van een spetterende striptease.

Black-and-white-photo-of-sexy-blonde-pinup-in-kitchen
Any similarities in this picture are purely coincidental

De fotograaf? Dat was ik. Het model? Ik noem verder geen namen, maar het begint met een T en eindigt op Essa. Het jaartal? 2004. Wat was er in godsnaam aan de hand? Die blondine, die had voor haar verjaardag van een paar vriendinnen een voucher gekregen om mooie lingerie te kopen. In de begeleidende brief waren 10 unforgiveble excuses for wearing bad underwear te lezen.Ik noem er drie.

Excuus om comfortabel ondergoed te dragen: It feels so simple, fresh and crisp! Antwoord: So wear a salad.

Excuus 1: "The quality is so good, it lasts a lifetime"

Antwoord: "So does Tupperware, what's your point?"

Excuus 2: "It feels so simple, fresh and crisp"

Antwoord: "Wear a salad. "

Excuus 3: "It's the best brand ever, established in 1800!"

Antwoord: "You're a disgrace to femininity. Think of all those 18th century women who died without ever having the pleasure of wearing a lycra thong."

Daarna moest de jarige een document ondertekenen waarin ze plechtig beloofde nooit meer van die comfy, katoenen onderbroeken te dragen - niet dat ze dat überhaupt deed, maar toch, 150 euro uitgeven aan een setje van Marlies Dekkers deden de meesten van ons in die tijd dan ook weer niet - en als bewijs dat haar missie was geslaagd, hadden we samen bedacht een fotoshoot te doen voor haar vrijgevige vriendinnen. Met een in een pré-PicCollage-tijdperk, zelf geknutseld fotoboekje als resultaat.


Waar is die tijd gebleven?

Een mix van hilariteit en melancholie in onze whatsapp groep, want jeetje, weet je nog, en sjonge, waar is de tijd gebleven dat we zo vindingrijk en onverschrokken waren? Maar weet je, die creativiteit en bravoure zit volgens mij nog steeds in elke vrouw, ongeacht onze leeftijd. Die mogen we dan tegenwoordig op een andere manier uiten, maar zolang we mooie lingerie blijven kopen - wat we ons nu wél kunnen veroorloven - , zelf de feestverlichting blijven ophangen en ons nu en dan gedragen alsof het 2004 is, zit het volgens mij wel goed.

1. PRODUCT VAN DE WEEK

"Wat gaan we doen? Maagden offeren?" Mijn geliefde kwam deze week thuis en waande zich, licht bedwelmd door de geur van sandelhout, eucalyptus en opium, in een occulte tempel. Ik had simpelweg wat kaarsen aangestoken. 10 misschien. 15 max. En hier en daar een geurkaars. Misschien ook een wierookje. Want tja, herfst toch? Bovendien regende het buiten, en als we dan toch met z'n allen massaal aan het thuiswerken zijn, kan je het maar beter een beetje knus maken binnen. Kortom, geurkaarsen en ik: het is nou eenmaal een match, aangestoken in heaven. En dan heb ik het niet over die goedkope, chemische rommel die je bij de drogist om de hoek koopt, maar mooi, kwalitatief spul van Jo Malone, Diptique of Rituals. Geurkaarsen dus. Mijn favoriete product van de week - maar eigenlijk ben ik al mijn leven lang fan.

2. MOOI MENS VAN DE WEEK

Wat ben ik trots op mijn knappe red head Marije, die een paar jaar terug haar succesvolle Amsterdamse leventje achter zich liet, en die rat race verruilde voor een rustiger bestaan in Zuid-Spanje. Samen met haar geliefde toverde ze een bouwval in Andalusië om tot knusse finca, plukt ze heel zen sinaasappels in de omringende boomgaard en bakt ze zuurdesembrood met het meel van de Spaanse molenaar, een dorpje verderop. Je zou er bijna jaloers op worden. De broodbaklessen die ze ter plaatse gaf kunnen nu even niet meer, dus heeft ze een online bakcursus opgetuigd die je overal ter wereld op je eigen tempo kunt volgen. Helemaal Corona-proof dus. Ideaal nu we vaker thuis zijn en met z'n allen aan het bakken zijn geslagen.


Aan de bak met Marije

Dus wil je écht lekker brood leren bakken? Vanuit het comfort van je eigen keuken? Volg dan nu de cursus online broodbakken bij Marije Bakt Brood. De eerste Nederlandstalige broodbakschool ter wereld. Speciaal voor The Happy Files heeft Marije een introductieaanbod op haar website.


Met de code Happy7 krijg je tot en met 11 november 2020 een korting van 7 euro op de cursus, die normaal €29,95 kost. Daarbij heb jij je leven lang 24/7 toegang tot haar online Broodbakschool en leer je brood bakken als een pro. Ga naar MarijeBaktBrood en vul bij het afrekenen de code in.


3. PODCAST VAN DE WEEK

Hoe is het om een relatie te hebben met een spraakmakend feministe als Stella Bergsma? Of met, pak 'm beet, de verfoeide maar enorm geestige Maxim Hartman? Hoe zit het met liefdesleven van - Wie is De Mol fans opgelet - Rik van de Westelaken en Ellie Lust? Van ieder liefdesverhaal kunnen we leren. In de podcast Liefdeslessen voert Mischa Blok bijzonder openhartige gesprekken met BN-ers over de liefde en intimiteit. Met als setting hun favoriete kroeg. En die lege barkruk naast hen? Die is voor jou. De podcast Liefdeslessen met Mischa Blok luister je HIER terug.

4. UITJE VAN DE WEEK

Ik heb het hier al vaker genoemd, maar het blijft een feest om mijn buitenlandse liefde de schoonheid van Nederland te laten zien, en zelf ook weer nieuwe plekken te ontdekken. We moesten vanwege mijn werk naar Laren deze week, en besloten na mijn afspraak spontaan een wandeling te maken in de omgeving. De bossen rondom het Gooi kende ik niet zo goed, maar potverdorie, wat is het daar mooi! We belandden in het Spanderswoud in de gemeente Hilversum, een bos met een Harry-Potter-achtige allure - sprookjesachtig, knus en hier en daar een beetje spooky.

5. BOEK VAN DE WEEK

Morgen is het Halloween. En al vinden veel van ons - nuchtere Nederlanders die we zijn - dat een Amerikaans, commercieel en overschat begrip, ik val duidelijk niet in die categorie. In tegenstelling tot Valentijnsdag, wat inderdaad een door Hallmark gekaapt concept is, vind ik Halloween te gek. Ik benijd dan ook mijn vriendinnen die in de VS wonen - Trump daargelaten - omdat ze daar zonder gêne pompoenen mogen uithakken, zich een slag in de rondte appelhappen met hun kinderen en zich kunnen verkleden als heks, mummy of Freddy Krueger. Vorige week deelde ik al de spannende thriller Sluit Alle Deuren (van alleen die naam krijg ik een onbestemd gevoel). Deze week trok ik een onvervalste Agatha Christie uit mijn boekenkast: De Versierde Bezemsteel (Halloween Party). Over een meisje dat tijdens zo'n appelhap-ceremonie wordt vermoord. De beroemde Hercule Poirot reist af naar het typisch Engelse dorpje Woodleigh Common om het mysterie op te lossen. In één woord: verrukkelijk.

DIT ZIJN MIJN 5 x FRIDAY FINDS

  1. Een sfeervolle foto van het bos aan je muur? Mijn geliefde maakt prachtige natuurfoto's, zoals deze van het Spandersbos. Neem eens een kijkje op zijn online gallery: MinistryofLove.nl.

  2. De geur van de herfst, gevat in deze geurkaars van Jo Malone. Met bergamot, sinaasappel en oudh. Dat laatste moest ik even googelen, maar is een geliefde geur uit het Midden-Oosten die diep, complex, houtachtig, rokerig, stoffig én dierlijk is. Te koop bij Douglas.

  3. De kortingsactie van Marije Bakt Brood, die vind je HIER terug. Aan de bak!

  4. Durf je? Dit is een tikkie uitdagend party- en dinnergame met 100 onverwachte en behoorlijk spannende opdrachten. Een mix tussen Truth or Dare, flesje draaien en Trivial Pursuit. Dit partyspel is te koop bij Tante Truus.

  5. Lekker ouderwets: een Agatha Christie die zich afspeelt tijdens Halloween. Te koop bij Bol.com.

Dit artikel bevat een aantal affiliate links, wat betekent dat ik een kleine commissie ontvang wanneer jij iets koopt via die desbetreffende link. Kost jou niets extra's en mij help je ermee nog meer mooie content te maken.

135 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven