top of page

5 X FAVORIET OP VRIJDAG - WEEK 34

Happy Friday! Hierbij weer een kersverse update van mijn avonturen en ontdekkingen deze zomerse week, waarin ik een stadsoase in Rotterdam onveilig maakte, een bekende tv-kok ontmoette (maar niet herkende), sloten Freddo Espresso dronk en smulde van de hysterische Netflix serie Selling Sunset.

happy friday the happy files pink confetti girl

Sinds mijn beste vriend Willem naar Rotterdam is vertrokken, heb ik geen excuus meer nodig om 010 te bezoeken. Dat is dus precies wat ik afgelopen weekend deed. We aten yellow velvet cake van Patisserie Dudok op Willems balkon, inclusief uitzicht op de romantische Leuvehaven. Glaasje cava erbij, en nog één, want ook daar heb ik geen excuus voor nodig.


Willem had een ov-fiets voor me geregeld en nam me als een rasechte Rotterdammert mee langs de mooiste plekjes van de stad. “Eerst gaan we naar het park”, vertelde hij. “Welk park?” “Nou gewoon, Hét Park. Heet zo. Omdat het het eerste park was van de stad.” Die Rotterdamse ongecompliceerdheid, ik hou ervan.

Drie keer vroeg ik naar de naam van de bekende Rotterdamse tv-kok. Die had weinig last van kapsones, dus het was niet erg.

We hielden stil bij Willems lievelingsboom, fietsten door Historisch Delfshaven en hingen uiteindelijk tot middernacht aan de bar met een bekende Rotterdamse tv-chef waar ik nog nooit van had gehoord, maar hij had weinig last van kapsones dus dat was niet erg. En het had wellicht iets te maken met de bellen natuurwijn die de sommelier ons gedurende de avond schonk, maar ik geloof dat ik wel drie keer heb gevraagd hoe deze lokale beroemdheid nou ook alweer heette. Gaf ook niets. Moet je in Amsterdam eens mee aankomen.

Stadsoase Weelde in Rotterdam zomer 2020
Wat een Weelde.

Verder luisterde ik deze week weer naar een podcast, binge-watchte ik een hysterische Amerikaanse serie en maakte mijn geliefde meerdere malen Espresso Freddo voor me (dat, in tegenstelling tot de Italiaanse naam, toch echt een Griekse uitvinding is).


1. ONTDEKKING VAN DE WEEK

Die natuurwijn dus, die dronken we bij Weelde in een uithoek van Rotterdam-West. Een stadsoase, een rafelrandje, een industrieterrein turned hipster hotspot, een culturele vrijstaat: hoe je het ook noemen wilt, het is een heerlijke plek om een zwoele zomeravond door te brengen. Met een stadsstrand (De Zandbar), een skatebaan, een outdoor bioscoop, een restaurant met een houtoven als middelpunt (Kumzits, wat kampvuur betekent in het Hebreeuws) en een weelderige, rommelige tuin. We aten er een hele geroosterde bloemkool met zure room en zeezout. Zonder opsmuk. Heerlijk.

De bloemige witte natuurwijn smaakte naar zomerbloesem, perfect matchend met een zwoele zomeravond in Rotterdam

We schuilden voor het onweer dat niet kwam in het prieeltje en maakten vrienden met sommelier Rutger Pol van pop-up wijnbar Cult, die gepassioneerd is over natuurwijn en ons garandeerde dat we daar achteraf geen hoofdpijn van zouden krijgen, omdat er geen sulfiet in zit. Dat is niet helemaal gelukt, maar de bloemige witte wijnen die smaakten naar zomerbloesem en perfect matchten met de sfeer die avond waren de lichte kater meer dan waard.


2. GUILTY PLEASURE VAN DE WEEK

Met een dekentje op de bank naar hersenloze tv kijken was de volgende dag het enige wat ik nodig had. De Netflix hit Selling Sunset past perfect in die categorie. Een verslavende ver-van-je-bed-serie die zich afspeelt in L.A. en draait rondom het makelaarskantoor van de Oppenheim broertjes en hun beeldschone collega’s Chrishell, Christine, Mary, Davina, Maya, Heather en Amanza. Verwacht peperdure huizen in de Hollywood Hills met infinity pools, gouden kranen en marmeren keukenbladen, heel veel glamour, zo mogelijk nog meer botox en de nodige dosis catfights. Zalig. Nog meer fans hier?

3. PODCAST VAN DE WEEK

Het zal jullie wellicht niet zijn ontgaan dat ik een groot podcast fan ben. Onlangs wandelde ik zelfs een extra blokje om, omdat ik persé het einde van een bepaalde podcastaflevering wilde afluisteren. Ik spam mijn vrienden via Whatsapp regelmatig met linkjes naar mijn favoriete podcast van dat moment en tijdens etentjes laat ik geen gelegenheid voorbijgaan om een half uur te oreren over mijn laatste ontdekking op podcastgebied. Ik weet het, irritant. Maar dat heb je met iets waar je enthousiast over bent, daar wil je de godganse tijd over kleppen. Of het nou gaat om je nieuwe liefde, je schattige poes (guilty) of je lievelingshobby.

De warme, diepe stem van Keith Morrison en het spannende verhaal over een mysterieuze moord hielden me 's avonds uit mijn slaap

Het was deze week de warme, diepe stem van Keith Morrison, host van de Amerikaanse serie Dateline, die me ‘s avonds uit mijn slaap hield. Hij vertelt in zes afleveringen het verhaal van de mysterieuze moord op Betsie Faria in The Thing About Pam. Een verhaal dat met de minuut bizarder wordt. Als je net als ik van true crime series houdt, is dit een absolute aanrader. Neem het van mij aan, ik zal je verder niet spammen. Je kunt deze bloedspannende podcast hier terugluisteren op Spotify, of hier via iHeartRadio.


4. PRODUCT VAN DE WEEK

Vanaf het moment dat ik in januari een Parfum d’interieur van Rituals cadeau kreeg voor mijn verjaardag, ben ik fan van Rituals huisparfums. Even sprayen en de boel ruikt weer naar een luxe spa. Mijn lievelings? Ik ben gek op de geur van jasmijn, dus de Sweet Jasmine variant is favoriet deze zomer. Nu deze week bekend werd dat de Bijenkorf Amsterdam dicht gaat voor minimaal tien dagen vanwege coronabesmettingen bestel ik de producten van Rituals voorlopig even