top of page

10 x DE LEKKERSTE GEURKAARSEN VOOR DE WINTER

Winter is coming! Althans, als we de weergoden mogen geloven. Want komend weekend is er sneeuw voorspeld, en daar kijk ik nu al naar uit (net als de rest van het land). Een perfect moment om mijn favoriete geurkaarsen voor dit seizoen met je te delen. Om het thuis extra knus te maken als buiten de sneeuwvlokken vallen.

Marilyn Monroe zong ooit: ‘’Diamonds are a girls best friend’’, maar eerlijk gezegd ben ik het daar niet helemaal mee eens. Want mijn beste vrienden (zeker op dit moment) zijn toch wel echt mijn geurkaarsen. Ik heb inmiddels een behoorlijke collectie in huis. Zo blij word ik ervan.


Het blijft natuurlijk behelpen die donkere, grauwe en vooral natte wintermaanden, maar inmiddels zie ik een lichtpuntje in de duisternis: vandaag merkte ik voor het eerst op dat de dagen wat langer worden. Zodra het begint te schemeren – of eigenlijk al eerder als je het mij vraagt – mogen de kaarsen weer aan en is het tijd voor gezelligheid. Zo’n lange thuiswerkdag wordt toch nét wat knusser met een heerlijk geurende kaars op tafel (of in je raamkozijn, of eigenlijk overal).


Nu zijn er zo ontzettend veel soorten geurkaarsen verkrijgbaar, van wilde bosviooltjes tot sandelhout, en van salted caramel tot – jazeker! – the beer candle, dat je van gekkigheid niet meer weet aan welke geurkaarsen je nu weer bijna je gehele salaris moet spenderen. Over gekkigheid gesproken, Gwyneth Paltrow bracht vorig jaar een geurkaars uit die was geïnspireerd op haar edele delen, en deze was binnen een aantal uur volledig uitverkocht. Met alle respect voor onze private parts, bedank ik toch vriendelijk voor een huis dat helemaal naar ‘’eau de punani’’ ruikt en ga ik liever voor zoiets als ‘’knapperige appeltjes’’ of ‘’kruidige kardemom’’.


Enfin, de keuze is reuze en daarom heb ik als een ware geurkaarsgekkie een selectie gemaakt van mijn favoriete geurkaarsen. Luxe geurkaarsen, betaalbare geurkaarsen en die met een uitzonderlijk uiterlijk. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen: ze ruiken héérlijk! Fire away darlings, laat die Hollandse winter maar komen.


>> MOCHT JE NA HET DOORSPITTEN VAN DIT LIJSTJE ZIN HEBBEN IN NOG MEER KNUSSE WOONACCESSOIRES , NEEM DAN EENS EEN KIJKJE IN THE HAPPY SHOP. >>

 

1. Geheime tuin

Naast kaarsen kun je eigenlijk ook nooit genoeg bloemen in huis hebben. Familiebedrijf Pergola London speelt handig in op deze twee ‘verslavingen’ en versiert geurkaarsen met prachtige, gedroogde bloemetjes. De naam ‘’Secret Garden’’ past perfect bij deze zoete en kruidige kaars en voor heel even – of nouja, voor 40+ branduren – waan je je in je eigen geheime tuintje. Zonder je handen vies te maken, want deze 100% soja geurkaars wordt met liefde handgemaakt voor jou in Londen.


>> 29,61 EURO BIJ ETSY

 

2. Appelcider met kaneel

Deze heerlijk kaars van JOIK, gemaakt van 100% essentiële oliën, is essentieel voor bij jou in huis. De onuitsprekelijke naam slaat op de hartverwarmende geur van appelcider en kaneel, kardemom en kruidnagel. Een winterklassieker, maar het hele jaar door een heel fijne geur.


Ook lekker duurzaam, want is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten, vrij van parabenen en andere chemische meuk, en komt in een mooi mat glas dat je kunt hergebruiken.


>> 16,22 EURO BIJ DOUGLAS

 

3. Om op te eten